Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Drottningkaka med kokos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 kaka
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 citron, pressad saft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl kokosflingor
  • smör och kokosflingor till formen

Fyllning

  • 3 dl blåbär och hallon
  • 1 msk vetemjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1/2 liter och ströa den med kokosflingor.
  2. Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i citronsaft och mjölet som blandats med bakpulver, vaniljsocker, salt och kokos.
  3. Klicka hälften av smeten i formen. Rulla bären i vetemjölet. Fördela bären i formen. Häll bort överflödigt mjöl från bären. Klicka på resten av smeten.
  4. Blanda försiktigt runt så att bären fördelas lite slarvigt, men behålls hela.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–60 minuter. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.