Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Drottning av mazarin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

Botten

  • 500 gram mandelmassa
  • 250 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl ekologiskt rörsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl majsmjöl

Kardemummafluff

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • några nypor nymalen kardemumma
  • rivet skal från 1/2 citron
  • några droppar citronsaft
  • några nypor socker
  • 1/2 liter jordgubbar till garnering

Så här gör du

  1. Vispa smöret fluffigt och riv ned mandelmassan grovt i smöret. Blanda ihop till en slät smet med socker, ägg och majsmjöl.
  2. Häll ut smeten i en rund smörad och mjölad springform. Baka av den i 30 ­minuter i 175 grader. Medan botten ­svalnar helt så gör du kardemumma­krämen.
  3. Vispa grädden tills den har fått lite stadga, rör ned crème fraichen och vispa vidare tills krämen är fast och fluffig. Smaksätt och rör runt. Ställ kallt medan du väntar på att botten är helt kall. Lägg på krämen och garnera med en halv liter jordgubbar.