Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Drink på jordgubb- & myntasirap

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 –8 glas
  • 1 ⁄2 liter jordgubbar
  • 1 citron, saften
  • 1 ⁄2 dl fint råströsocker
  • 1 litet knippe mynta
  • 1 flaska vitt torrt vin, gärna av druvan sauvignon blanc (eller bubbelvatten)
  • iskuber

Så här gör du

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda jordgubbarna med citronsaft, socker och finhackad mynta och låt stå och marinera (täckt med plastfilm) ett par timmar eller över natten, i rumstemperatur. Rör ett par gånger så att smakerna blandas och jordgubbarna mosas.
  2. Sila sirapen. Blanda sirap med vin eller bubbelvatten och mycket is.