Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dragonkyckling med ris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 58 st har redan röstat

En lättlagad och smakrik rätt med franska smaker. Passar både som vardagsrätt eller till söndagsmiddagen. Använd äkta grädde blir krämigare och godare.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st kycklingfiléer
  • 3 dl grädde
  • 2 dl kraftig kycklingbuljong
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk torkad dragon
  • 2 msk färsk dragon
  • 4 st vitlöksklyftor
  • smör
  • salt och peppar
  • ris till servering

Så här gör du

  1. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör tills de blivit gyllenbruna. Vispa ihop grädde, buljong, torkad dragon, pressad vitlök och dijonsenap i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka cirka 12 minuter under lock. Strö över färsk dragon. Servera med ris och en god sallad.