Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dragonkyckling med ris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 93 st har redan röstat

Stekt kyckling i en örtig, krämig sås med vitt vin, dragon och creme fraiché. Lättlagat, snabbt och supergott!

Ingredienser

4 portioner

Dragonkyckling

  • 800 g kycklingfilé salt
  • peppar
  • 25 g smör att steka i
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap

Tillbehör

  • Ris till servering, exempelvis basmati.

Så här gör du

  1. Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
  2. Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt vin, creme fraiche, grädden dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
  3. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt den bli varm igen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med kokt ris.
5 kommentarer om "Dragonkyckling med ris"
  • Britt-Inger Färelid
    Britt-Inger Färelid

    Tycker det är jätte gott, ska göra det idag igen.

  • Marika73
    Marika73

    På riktigt….Det här var verkligen inte bra! Vi hade rätt höga förväntningar då rätten fått 5:a av 73 pers på nätet OCH då kocken Jessica Frej i sin nyligen utsläppta kokbok kallar denna rätt “som hennes mest uppskattade recept”. Visst är smaken som baken, men nån måtta får det ju ändå vara. Kan inte förstå att denna rätt uppskattas av någon…sorry!