Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Doreen Månssons tagine med kyckling

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 1 1/2 kyckling, i delar eller hel som delas

  • 2 citroner

  • 4 vitlöksklyftor
  • 
1 burk svarta kalamataoliver
  • 
1 burk kronärtskocksbottnar

  • 1 halv påse aprikoser, torkade
  • 
1 halv påse plommon, torkade

  • 6 hela tomater, grovt hackade

  • koriander

  • bladpersilja
  • 
spiskummin

  • salt & peppar

  • mandel
  • 
vatten
  • 
ris

Så här gör du

  1. 
1. Dela kycklingen och stek delarna i olivolja.

  2. Ta saften från en citron och häll på när kycklingen börjar få färg. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

  3. Fyll på med vatten så det täcker kycklingen och lägg sedan i vitlöksklyftorna, skalade och lätt krossade.

  4. Lägg i aprikoser och plommon och kronärtskocksbottnar. Lägg i oliverna.

  5. Låt grytan koka tills kycklingen är nästan klar - köttsaften ska vara ofärgad - tillsätt koriander, persilja och en av citronerna i skivor och låt koka ytter­ligare 10 minuter.

  6. Koka ris enligt anvisningarna på paketet och låt det vara klart när grytan är klar.

  7. Rosta mandlarna i en stekpanna - de är klara när de börjar få färg. Bränn dem inte! Strö dem över riset och servera med kycklinggrytan, gärna med en sallad till!