Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Donals yakitorispett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 5 salladslökar
  • 6 shitakesvampar
  • 3 msk mörk sojasås
  • 2 msk sake (kan ersättas med 1 msk vitvinsvinäger)
  • 2 msk mirin
  • 1 msk socker
  • 400 g basmatiris

Så här gör du

  1. Häll sake (som kan bytas ut mot vitvinsvinäger), sojasås, mirin och socker i en skål och blanda väl så sockret löser sig. Spara en tredjedel av marinaden till pensling vid stekning/grillning.
  2. Skär kycklingköttet i strimlor och lägg i en skål tillsammans med resten av marinaden. Låt det stå i kylen i minst en timme och högst 8 timmar. Skär sedan svamp och vårlök i bitar.
  3. Ta kycklingen ur skålen och trä den på spett, blanda med kyckling, lök och svamp.
  4. Koka riset.
  5. Placera en grillpanna på hög värme och stek varje spett i ca 4 minuter på varje sida.
  6. Pensla spetten med marinaden medan ni steker eller grillar. Servera med ris.