Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Donals fisktacos

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 poritoner

Tomatsalsa:

  • 250 gram körsbärstomater, halverade
  • 2 st knipplökar, finhackade
  • 1 st vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 1/2 st lime, saften
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tacos:

  • 1 msk paprika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 650 g torskfilé
  • 1 msk solrosolja

Till servering:

  • 100 ml gräddfil
  • 1 st lime, skurna i klyftor
  • 1/2 st lime, saften
  • 2 st avokado, fint skivad
  • 1/2 kruka korianderblad
  • 1 rödlök, fint skivad
  • 1/2 huvud vitkål, fint strimlad några droppar Tabasco
  • 12 st tortillabröd, värmda

Så här gör du

  1. Börja med salsan genom att blanda ihop ingredienserna i en serveringsskål och ställ åt sidan. Skär avokadon i fina skivor, pressa över saften från en halv lime och salta. Låt vila.
  2. Hetta upp en stekpanna till en halvhög värme. Blanda kryddblandningen, paprika, vitlökspulver, oregano, cayennepeppar och malen spiskummin i en skål. Vänd ner fiskfilén i kryddblandningen och se till att fisken har fått kryddor runt om. Stek fisken i 4-5 minuter på varje sida tills den är genomstekt.
  3. Förbered tillbehören till fisken med gräddfil, limeklyftor, korianderblad, strimlad rödlök och kål.
  4. Lyft fisken från stekpannan och bryta isär med en gaffel. Lägg fisken i de värmda tortillabröden och montera små bitar av allt i bröden. Wrap upp och njut!