Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Donals eggs benedict

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g rökt lax, i skivor
  • 200 g skinka, i skivor
  • nypa salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 4 stora ägg
  • 2 engelska muffins, rostade eller
  • 2 vita frallor
  • 1 knippe gräslök, klippt
  • ca 200 smör, tärnat 4 st äggulor
  • en nypa salt
  • ca 2 msk citronsaft

Så här gör du

  1. Tärna upp smöret i tärningar. För att göra hollandaisesås, placera äggulor i en stor värmetålig skål över en kastrull med försiktigt sjudande vatten. Vispa äggulorna och långsamt tillsätt smör, bit för bit vartefter var det smälter, vispa kontinuerligt tills den har gått ihop och såsen har tjocknat. Tillsätt citronsaft eller och rör igenom. Stäng av värmen, men håll såsen varm över kastrull med vatten.
  2. För att pochera ägg, ta en kastrull med vatten och koka upp, tillsätt salt och vinäger. Sänk sedan värmen så vatten sjuder försiktigt. Snurra vattnet med en matsked och försiktigt knäcka ett ägg i mitten. Koka ägget i lugnt sjudande vatten i 3-4 minuter så gulan fortfarande är rinnig. Med en hålslev, luft ägget och lägg dem i iskallt vatten för att avstanna kokningen. Upprepa med de återstående äggen.
  3. Precis innan servering, värm äggen i varmt vatten i 1 minut.
  4. Om du har vanliga frallor, dela på mitten och rosta eller stek i lite smör. Om du har engelska muffins, skär upp muffinsen, ta på lite smör och montera äggen genom att placera några skivor rökt lax eller skinka och ett ägg på varje halva och sedan toppa med den varma hollandaisesås.
  5. Strö över gräslök och servera genast.