Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Donals ceviche

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 400 g av havsabborre, filéer utan skinn och ben
  • 1/2 rödlök, fint skivad
  • 3 lime
  • 1 apelsin
  • havssalt
  • 1 msk socker
  • 2 röda chilifrukter, finhackad
  • 3 plommontomater, finhackad
  • 1 koriander
  • olivolja
  • tortilla chips

Så här gör du

  1. Placera löken i isvatten under 10 minuter för att slippa den rå lök smaken.
  2. Skiva fisken i 2 x 2 cm kuber, lägg i en skål och krydda med havssalt. Låt vila i 2-3 minuter, under tiden vispa ihop fruktjuicen med socker så den löser sig.
  3. Tillsätt sedan fisken tillsammans med chili. Låt marinera i kylen i 10 minuter.
  4. Tillsätt koriander, tomater och rödlöken i skålen och rör om. Servera med några droppar jungfruolja av god kvalitet på toppen.