Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dinkelscones med pumpafrön och tranbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 stycken
  • 100 g tranbär
  • 1 apelsin
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl pumpafrön
  • 100 g smör
  • 1 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1 ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg tranbären i en bunke och pressa över saften av apelsinen. Riv även ner skalet men se till att inte få med det vita som smakar beskt.
  3. Blanda de bägge mjölsorterna i en bunke och tillsätt bakpulver, salt och pumpafrön.
  4. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt­ tillsammans med tranbär och apelsinsaften.
  5. Blanda snabbt samman­ med yoghurt. Knäck ner ägget. Blanda till en smidig, lös deg. Dela i 10-12 bitar. Forma scones på mjölat bakbord.
  6. Lägg ut på bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter tills sconesen fått fin färg. Låt svalna på galler.