Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dinkelkaka med citron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 stor kaka
  • 7 dl dinkelsikt
  • 3 tsk bakpulver
  • 300 g smör
  • 3 1/2 dl socker
  • 4 ägg
  • rivet skal och saft från 2 citroner
  • 1 dl mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter.
  3. Blanda ihop dinkelsikt och bakpulver och ställ åt sidan.
  4. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl­blandningen växelvis med citronsaft och skal och mjölk.
  5. Fördela smeten i formen. Grädda i cirka 50 minuter. Känn efter med en sticka om den är klar. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan du stjälper upp den.