Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dinkel pannkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Hej alla matälskare!
En barnslig favorit som aldrig faller mig ur smaken är pannkakor. Vem älskar inte denna enkla och snabba barnfavorit?

I mitt recept försöker jag göra pannkakan något nyttigare så vi alla kan njuta av det oftare med gott samvete!

Ingredienser

1 portion
  • 3 Ägg
  • 6 dl Minimjölk
  • 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 nypa salt

Tips på fyllning

  • Hallon
  • jordgubbar
  • Blåbär
  • Glass
  • Grädde
  • Nutella
  • Jordnötssmör
  • Banan
  • Kvarg med olika smaker
  • Kolasås
  • Nötter

Så här gör du

  1. Börja med att vispa ihop äggen med hälften av mjölken. Häll sedan i mjölet och saltet. Pannkakorna är sedan klara att steka.
  2. Då jag gärna väljer bort sylt använder jag mig av färska bär/frukter i mina pannkakor. Kvarg är en nyfunnen favorit i alla dess smaker, de är toppen som fyllning! På fuskdagar lyxar man eventuellt till det med grädde eller glass i pannkakorna.
  3. Min personliga fuskfavorit som jag fick inspiration till i Japan då vi åt crepes är: Kolasås, hackade nötter och grädde. Det är totalt onyttigt men dagar då jag fuskar blir detta min fyllning.
  4. Glöm inte bort att vi alla äter med ögat så garnering runt pannkakan är även den viktig och ger lite lyxig känsla tycker jag.
Du kanske även gillar