Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dilltabbouleh med varmrökt lax

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 1 ⁄2 dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 1 dl grovhackade pistaschnötter
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl hackad dill
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • cirka 400 g varmrökt laxfilé
  • 4 dl tärnade nektariner

Så här gör du

  1. Koka bulgurn under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Låt grynen kallna.
  2. Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Plocka laxköttet i mindre bitar.
  4. Vänd ner lax och nektariner i salladen vid servering.