Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dillpotatissallad med gravad lax och stenbitsromkräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g små färskpotatisar
  • 1 st rödlök
  • salt och peppar
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl grovhackade dillkvistar

Kräm:

  • 3 g crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl körvel, finhackad
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • 8 st tunna skivor gravad lax

Så här gör du

  1. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter.
  2. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg löken i en skål, salta, peppra och blanda den med vinägern och oljan. Vänd ner potatisen delad i mindre bitar. Strö över dillen.
  3. Blanda crème fraiche, majonnäs och körvel. Vänd ner rommen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatissalladen med gravad lax och kräm.