Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dillmarinerade kantareller i rapsolja

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 medelstor burk:

  • 500 g kantareller

  • 1 schalottenlök

  • 1 dl äppelcidervinäger

  • 4 dl vatten

  • 1 1/2 tsk salt

  • 4 vitpepparkorn

  • 1 tsk dillfrö

  • 2 dl kallpressad rapsolja

  • Några dillvippor


Så här gör du

  1. Rensa svampen, skala och hacka löken.

  2. Koka upp vatten, vinäger, salt, peppar och dillfrö och lökhack till en lag. Låt sjuda på svag värme i cirka tio minuter.

  3. Sila av spadet och förväll svampen i cirka tio minuter. Häll av lagen genom ett durkslag.

  4. Värm rapsolja av god kvalitet i en kastrull tillsammans med dillvipporna. Den ska absolut inte koka, bara hettas upp tillräckligt så att dillaromen sprids.

  5. Fyll en väl rengjord burk med svamp och dillvipporna. Tryck till lite så att de packas. Häll sedan på den varma oljan och förslut burken med lock.
  6. 
Förvara de marinerade kantarellerna mörkt och svalt i upp till sex månader.