Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dillkött – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g högrev/grytbitar
  • 100 g smör
  • vatten, så att det täcker köttet
  • 1 gul lök
  • 4 lagerblad
  • 2 morötter, skalade och delade
  • 8 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1 tsk dragonkrydda
  • 4 strån färsk timjan
  • 2 tsk flingsalt

Sås

  • 50 g smör
  • 3 dl buljong från köttet
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 knippor dill, hackade

Så här gör du

  1. Dela köttet i grytbitar om det är en hel bit, ca 3 cm i diameter.
  2. Fräs köttet i smör i en gryta och häll sedan på vatten så att köttet täcks.
  3. Koka upp och skumma av.
  4. Lägg lök, morot, peppar, lagerblad och kryddor i grytan och sätt på locket.
  5. Koka sedan köttet på svag värme i 1,5 timme.
  6. Häll vid behov i mera vatten – köttet ska alltid vara precis täckt av vatten.
  7. Häll vid behov i mera vatten – köttet ska alltid vara precis täckt av vatten.
  8. Spara buljongen till såsen.
  9. Sås: Smält smör i en kastrull och blanda i buljongen, koka under några minuter.
  10. Häll i grädde, vinäger, salt och peppar.
  11. Lägg i dillen vid slutet och rör runt.
  12. Häll såsen över köttet.
  13. Servera med kokt broccoli eller blom- kålsmos.