Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dillgravad lax med hovmästarsås

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1 kg laxfilé av mittbiten
  • 4 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk vitpepparkorn
  • 2 knippor finhackad dill

Hovmästarsås:

  • 2 msk senap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 1 ½ dl majs- eller rapsolja
  • 2 krm worcestershiresås
  • salt, vitpeppar
  • ½ dl hackad dill

Till garnering:

  • dill

Så här gör du

  1. Ta bort alla ben från fisken. Plocka dillen från stjälkarna och finhacka den. Blanda salt, socker och stött vitpeppar med dill. Gnid in blandningen på fisken. Lägg den i en fryspåse och förslut påsen. Lägg den i en form. Grava fisken 2 dygn i kylen. Vänd fisken ett par gånger per dygn.
  2. Häll bort lagen. Torka av och skär laxköttet i tunna skivor och lägg upp på fat. Garnera med dill.
  3. Hovmästarsås: Blanda senapssorterna, vinäger och socker i en skål. Droppa ner oljan under kraftig vispning. Smaka av med worcestershiresås, salt och vitpeppar. Rör ner hackad dillen. Servera såsen till gravad lax.