Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dillbakad lax med potatissallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Lax

  • 400 g lax med skinn
  • 1 msk citronolivolja
  • 1 msk dill
  • salt
  • peppar

Potatissallad

  • 10-12 st färsk potatis
  • 0,5 st purjolök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 dl cremefreich
  • 2 msk kapris
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Laxen: Gnid in citrolivoljan på laxen och strö över salt och peppar och till sist dillen
  2. Tillaga på 125grader mitt i ugnen i ca 35minuter
  3. Potatissallad: Koka potatisen och medan den kokar sköj och skiva purjolöken. När potatisen är klar skölj i kallt vatten och skär i mindre bitar
  4. Blanda potatisen med purjoklök, senap, dijonsenap, kapris och cremefreich. Smaka av med salt och peppar.
  5. Klart!