Dillbakad lax med potatissallad

jenniesmatochbak
Ingredienser
4 portioner
Lax
- 400 g lax med skinn
- 1 msk citronolivolja
- 1 msk dill
- salt
- peppar
Potatissallad
- 10-12 st färsk potatis
- 0,5 st purjolök
- 1 msk dijonsenap
- 1,5 dl cremefreich
- 2 msk kapris
- salt
- peppar
Så här gör du
- Laxen: Gnid in citrolivoljan på laxen och strö över salt och peppar och till sist dillen
- Tillaga på 125grader mitt i ugnen i ca 35minuter
- Potatissallad: Koka potatisen och medan den kokar sköj och skiva purjolöken. När potatisen är klar skölj i kallt vatten och skär i mindre bitar
- Blanda potatisen med purjoklök, senap, dijonsenap, kapris och cremefreich. Smaka av med salt och peppar.
- Klart!

Du kanske även gillar
Populära recept