Logga in här

Dill- och vitlöks­baguetter


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

2 stycken

  • 25 g jäst

  • 2 1/2 dl vatten

  • 1/2 dl olivolja

  • 1 tsk salt

  • 1 msk honung

  • 1/2 dl finklippt dill

  • 6 1/2 dl vetemjöl special


Fyllning


  • 100 g rumsvarmt smör

  • 2 pressade vitlöksklyftor


Så här gör du

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, ­honung, dill och mjöl. Arbeta degen i minst 15 minuter. Plasta över bunken och låt jäsa i 1 timme.

  2. Blanda ihop smör och pressad vitlök.

  3. Häll ut degen på bakbordet och dela den i två delar. Dra försiktigt ut en bit i taget till en rektangulär platta, cirka 230x10 centimeter, eller kavla om degen är för hård.

  4. Bred ut vitlökssmöret på mitten av degen och rulla sedan försiktigt ihop till en rulle. Nyp ihop ändarna på rullarna ordentligt, tvinna dem ett par varv och lägg på bakplåtspappersklädd plåt att jäsa i ytterligare 1 timme under bakduk.

  5. Sätt ugnen på 250 grader.

  6. Ställ in baguetterna i ugnen, sänk värmen till 225 grader och grädda i cirka 30 minuter. Låt bröden svalna utan bakduk.