Dill- och citronpasta med räksås

HANS DESSER
Ingredienser
4 portioner
- 5 ägg
- 150 g Philadelphiaost
- 4 1/2 msk fiberhusk
- 1/2 dl hackad dill
- rivet skal av 1 ekologisk citron
- 1 kg räkor med skal
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk smör/kokosfett
- 2 dl crème fraiche
- citronsaft
- salt och peppar
- 70 g salladsblad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg, Philadelphiaost, fiberhusk, hackad dill och citronskal med elvisp.
- Låt smeten svälla några minuter och vispa den sedan igen.
- Dela smeten i två högar och lägg dem mellan smorda bakplåtspapper. Kavla ut så att de täcker var sin plåt.
- Ställ in i ugnen i 10 minuter, en och en eller båda samtidigt om du har varmluftsugn. Grädda med bakplåtspappret på. Dra av det översta papperet när det är färdiggräddat och låt pastan svalna.
- Rulla ihop degen och skär den i strimlor.
- Skala räkorna och lägg dem i en skål. Fräs pressad eller riven vitlök i smör eller kokosfett tillsammans med räkskalen. Låt det hela fräsa en stund och häll sedan på vinet.
- Sila bort skalen och häll tillbaka såsen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Blanda såsen med räkorna och pastan. Servera med salladsblad.

Du kanske även gillar
Populära recept