Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dill- och citronpasta med räksås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 5 ägg
  • 150 g Philadelphiaost
  • 4 1/2 msk fiberhusk
  • 1/2 dl hackad dill
  • rivet skal av 1 ekologisk citron
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 2 dl crème fraiche
  • citronsaft
  • salt och peppar
  • 70 g salladsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg, Philadelphiaost, fiberhusk, hackad dill och citronskal med elvisp.
  3. Låt smeten svälla några minuter och vispa den sedan igen.
  4. Dela smeten i två högar och lägg dem mellan smorda bakplåtspapper. Kavla ut så att de täcker var sin plåt.
  5. Ställ in i ugnen i 10 minuter, en och en eller båda samtidigt om du har varmluftsugn. Grädda med bakplåtspappret på. Dra av det översta papperet när det är färdiggräddat och låt pastan svalna.
  6. Rulla ihop degen och skär den i strimlor.
  7. Skala räkorna och lägg dem i en skål. Fräs pressad eller riven vitlök i smör eller kokosfett tillsammans med räkskalen. Låt det hela fräsa en stund och häll sedan på vinet.
  8. Sila bort skalen och häll tillbaka såsen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  9. Blanda såsen med räkorna och pastan. Servera med salladsblad.