Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Di San Xian: en wok med potatis, aubergine, och paprika

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st aubergine
  • 1 st grön paprika
  • 4 st potatis
  • 2 msk ljus soja
  • 2 tsk ostronsås
  • 2 tsk Chinkiang kinesisk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk stärkelse
  • 2 msk matolja

Så här gör du

  1. Skär auberginen i ~1cm tjocka och ~3cm långa skivor. Skiva potatis tunnt. Kärna ur paprikan och tärna i ~2cm stora bitar.
  2. Värm upp en panna med 1 msk matolja på medelhög temperatur och stek auberginen i 5 minuter. Ta ur auberginen, tillsätt ytterligare 1 msk matolja och stek potatis i 5 minuter per sida.
  3. Di San Xian-sås: Medan potatisen steker, häll upp ljus soja, ostronsås, socker, vinäger, stärkelse och 3 msk vatten i en liten skål.
  4. När potatisen har kokats i 10 minuter, lägg i paprika och den stekta auberginen och woka allt tillsammans hastigt i 30 sekunder. Tillsätt såsen och woka i ytterligare 30 sekunder. Stäng av värmen och låt stå under lock i 1 minut.