Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Deviled eggs med chilisill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portioner
  • 10 ägg, kalla hårdkokta
  • 2 msk majonnäs
  • 1 1/2 msk crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 krm kajennpeppar
  • tabasco
  • salt

Chilisill

  • 4 sillfiléer, matjessill eller 5-minuterssill, inläggningssill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chili sauce
  • 2 msk chili sauce, Heinz
  • 2 tsk srirachasås

Till garnering

  • smörgåskrasse

Så här gör du

  1. Deviled eggs: Dela äggen på mitten.
  2. Ta ur äggulorna ur ägghalvorna. Lägg äggulorna i en skål och mosa dem tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och tabasco.
  3. Fyll hålrummen med fyllningen, spritsa eller klicka i och lägg upp äggen på ett stort fat.
  4. Chilisill: Skär sillen i smala bitar.
  5. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna.
  6. Deviled eggs med chilisill: Lägg upp äggen på ett stort fat.
  7. Lägg sillbitar på äggen och servera resten av sillen i en skål till äggen.
  8. Strö över smörgåskrasse.