Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Deviled eggs med varmrökt lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Smaka av fyllningen med tabasco till önskad styrka.

Ingredienser

6 personer
  • 3–4 ägg hårdkokta, kalla

Fyllning:

  • ½ dl varmrökt laxfilé i bitar
  • 5–6 msk majonnäs
  • 1 droppe tabasco
  • salt
  • ½ msk finhackad dill

Till garnering:

  • paprikapulver
  • örtblad

Så här gör du

  1. Skala äggen. Dela dem i halvor och ta ut gulorna.
  2. Mosa äggulorna och laxen fint med en gaffel och mosa ihop dem till jämn smet.
  3. Blanda det mosade med majonnäsen till krämig konsistens. Smaka av med tabasco och salt.
  4. Blanda i dillen.
  5. Spritsa eller klicka fyllningen i ägghalvorna. Strö över litet paprikapulver och garnera med örtblad.