Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Den optimala kladdkakan
 – recept av Roy Fares

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 77 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 210 g Strösocker (2 1/2dl)
  • 110 g Ägg (2st) - rumstemperatur
  • 4 g Vaniljsocker (1tsk)
  • 30 g Kakao (3/4 dl)
  • 60 g vetemjöl (1dl)
  • 3 g salt (1/2tsk)
  • 120 g Smör

Topping

  • 25 g Saltade jordnötter (1/2 dl)
  • 25 g Marshmallows mini (1dl)

Servering

  • 300 g Lättvispad grädde (3dl)

Så här gör du

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund springform och lägg bakplåtspapper I botten.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i strösocker, ägg och vaniljsocker. Blanda I kakao, vetemjöl och salt och sist vänder du I jordnötter och marshmallows.
  3. Häll I smeten I din bakform och grädda mitt I ugnen på 175 grader I ca 20 minuter. Överbaka inte, då blir din kladdkaka torr, Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den.
3 kommentarer om "Den optimala kladdkakan
 – recept av Roy Fares"
  • Magnus
    Magnus

    Går det att använda annat socker (typ stevia) och riktig vanilj istället för vaniljsocker ?

  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej Magnus!
    Det går men den blir inte riktigt lika dan. Men vi kan tänka oss att med riktig vanilj kanske den blir ännu bättre….