Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Delikata havrebollar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

15 stycken
  • 4 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/5 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk starkt kaffe
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

Till doppning

  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl riven kokos

Så här gör du

  1. Bollar: Mixa havregrynen till smulor.
  2. Vispa smöret och florsockret till en kladdig massa och blanda sedan i kaffet.
  3. Blanda i vaniljpulver, kakao och havregryn och blanda till en smet.
  4. Smält 50 gram mjölkchoklad försiktigt i mikron eller över vattenbad. Tillsätt till smeten och rör ihop till en tjock massa. Ställ in bunken i kylen i minst 30 minuter.
  5. Ta ut ur kylen och forma till bollar. Ställ in bollarna i frysen cirka 30–40 minuter.
  6. Doppning: Smält chokladsorterna försiktigt i mikron eller över vattenbad.
  7. Ta ut bollarna ur frysen. Doppa bollarna i den smälta chokladen och rulla sedan snabbt i kokos. Ställ in i kylen en stund innan servering, det går även bra att frysa in dem.