Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Degknyten med lammkött

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 person(er)

Deg:

  • 250 g mannagryn
  • 85 g smör
  • 1 nypa salt
  • vatten, lite

Fyllning:

  • 250 g lammkött
  • salt och peppar
  • 50 g edamerost
  • 50 g ost av gruyère-typ
  • 1 st ägg, hårdkokt
  • 1 st rått ägg
  • 3 dl vanligt vatten

Så här gör du

  1. Degen: 1. Låt smöret bli mjukt i rumstemperatur och arbeta ihop det med gryn och salt. 2. Arbeta i lite vatten så att degen inte blir för fast. 3. Kavla ut degen till 3–4 mm tjocklek och skär med ett glas ut små rundlar med en diameter av ca 6 cm. 4. Lägg 1 tsk fyllning på rundlarna, vik ihop dem och tryck ihop kanterna med en liten gaffel. 5. Fritera i varm olja. Fyllningen: 1. Skär köttet i tärningar, lägg det i en gryta med salt, peppar och 3 dl vatten och låt det koka tills allt vatten dunstat bort. Skär köttet fint och lägg tillbaka det i grytan. 2. Skär ost och det kokta ägget i små tärningar och blanda i köttet.