Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mari Jungstedts Datiles con bacon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken
  • 16 färska dadlar
  • 8 bacon

Pesto

  • 50 gram pinjenötter
  • 2 basilika eller om man så vill koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g parmesanost

Så här gör du

  1. Skär ett snitt i dadeln och plocka ut kärnan.
  2. Halvera baconskivorna. Ta en halva och rulla runt dadeln.
  3. Fäst med tandpetare
  4. Stek dadlarna och bacon snabbt under hög värme på stekjärn.
  5. Servera.
  6. Rosta pinjenötterna.
  7. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om. Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar.