Logga in här

Danskt rågbröd – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 372 st har redan röstat

Ingredienser

3 limpor

Steg 1

  • 5 dl hett vatten
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 175 g solroskärnor
  • 50 g linfrön
  • 5 tsk salt

Steg 2

  • 5 dl vatten
  • 65 g jäst
  • 2 1/2 dl mörk sirap
  • 10 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Häll hett vatten över de torra ingredienserna och låt stå över natten eller tills det har kallnat (skållning).
  2. Blanda i ingredienserna från steg 2 i skållningsblandningen, låt allt blandas till en smidig deg och fördela den i tre 1 1/2 litersformar.
  3. Låt degen jäsa i cirka 45 minuter och grädda sedan i 200 grader cirka 45 minuter eller tills innertemperaturen i brödet är 98 grader.