Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dakos

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g små mogna tomater
  • 12 st osötade fullkornsskorpor
  • 2 dl riktigt god olivolja
  • 4 tsk tsk torkad oregano
  • 1 knippe färsk oregano
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Grovhacka körsbärstomaterna. Häll ned dem i en skål och slå på 1 1/2 dl olivolja och den torkade oreganon. Blanda runt och strö över rikligt med flingsalt. Ställ åt sidan.
  2. Skölj skorporna under rinnande vatten i några sekunder så de blir genomblöta. Torka av med papper så de inte rinner vatten om dem.
  3. Lägg upp skorporna på ett fat, lägg på rikligt av tomatblandningen på vardera skorpa. Häll därefter på all olja som är kvar i skålen över skorporna så de verkligen suger åt sig den goda marinaden.
  4. Smula över rikligt med fetost över tomaterna, toppa med färsk oregano och ringla över olivolja.
1 kommentar om "Dakos"