Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dadelchokladkola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

1 sats
  • 100 g urkärnade medjool dadlar (de stora på lösvikt)
  • 1 dl kakao
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1-2 nypa flingsalt

Så här gör du

  1. Mixa dadlarna till en slät kräm. Tillsätt salt, kakao och vaniljpulver och mixa tills det bildats en stor kolaklump. Tillsätt då kokosoljan och mixa igen lite snabbt.
  2. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ut den till lagom tjocklek (ca 2-5 mm). Ställ in i frysen i ca 30 min.
  3. Skär upp i bitar och doppa i smält choklad om så önskas! Förvara i en tätsluten burk i antingen kylen eller frysen.