Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dadelkokokosbollar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 252 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 20 st färska dadlar
  • 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1/2 dl grovhackade cashewnötter
  • 1/2 dl grovhackade mandlar
  • 2 1/2 dl fiberhavregryn, alternativt vanliga havregryn
  • 4-5 msk kakao
  • 1 kopp espressokaffe
  • 1 nypa flingsalt

Rulla i pärlsocker eller kokosflingor

Så här gör du

  1. Börja med att kärna ut dadlarna och släng bort kärnorna. Lägg dadlarna i en bunke.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer.
  3. Forma till runda bollar och rulla i kokosflingor eller pärlsocker (jag rullar hälften i kokos och hälften i pärlsocker).
  4. Ställ in bollarna kallt innan servering.
5 kommentarer om "Dadelkokokosbollar"
  • milou
    milou

    Otroligt goda och framförallt väldigt lätt att göra! Ingen fan av bars och detta är ju ett både gott och nyttigt alternativ till något att stoppa i sig efter träning:)

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Iadix

      Hej, ja visst är det små godingar. Härligt alternativ till klassiska chokladbollar.
      Med vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen

  • Carina Svensson
    Carina Svensson

    Supergoda! Godare än vanliga chokladbollar. Dessa skall jag göra igen och igen och igen. 😀 Dock tungt för mixern så jag rekommenderar hellre en matberedare så man inte bränner sina små maskiner.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Carina Svensson

      Hej Carina, stort tack för din kommentar och roligt att du gillade dem. Vi förtydligar receptet om att matberedare är att rekommendera. Mvh Mitt kök-redaktionen