Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dadelbars

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

14 bitar
  • 300 g dadlar, urkärnade
  • 5 dl havregryn (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk chiafrön
  • ½ dl riven kokos
  • 2 msk kokosolja
  • 1 ½ dl jordnötssmör
  • 4 msk lönnsirap
  • 1 dl tranbär, torkade

Så här gör du

  1. Mixa ihop dadlar, havregryn, solroskärnor, linfrön, chiafrön och kokos.
  2. Smält kokosolja, jordnötssmör och lönnsirap på låg värme. Häll i vätskan i dadelmixen och mixa hastigt ihop allt. Vänd i tranbären för hand.
  3. Lägg plastfilm eller bakplåtspapper i en form, cirka 20 × 20 centimeter i diameter, och tryck ut massan i botten på formen i ett jämnt lager. Ställ in formen i frysen i 1–2 timmar och skär upp i bitar med en vass kniv.