Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dadel- och valnötspops

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Köp mjuka, saftiga dadlar – gärna färska – och servera dem som nyttigt godis i form av pops! Du kan göra godiset i god tid och förvara i en burk med lock. Stick in pinnarna precis inför serveringen eller strunta i pinnarna och ät bollarna precis som de är!

Recept ur ”Julgodis” av Lena Söderström (Semic). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

15 pops
  • 15 pinnar till cake pops
  • 200 g dadlar, kärnfria
  • 1 dl valnötskärnor
  • 2 msk flytande honung

Till garnering:

  • 3 msk finhackade pistagenötskärnor
  • 3 msk rostade sesamfrön

Så här gör du

  1. Finhacka dadlar och valnötter, använd gärna matberedare monterad med kniv.
  2. Blanda dadlar och valnötter med honung i en bunke.
  3. Forma massan till 15 bollar. Rulla dem i pistagenötter och sesamfrön, tryck till så att garneringen fastnar ordentligt runt bollarna.
  4. Stick in en pinne i varje boll.