Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Currypappardelle

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Currypappardelle

  • 5 dl durumvete
  • 2-3 tsk curry
  • 4 ägg

Vita bönor

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ ask cocktailtomater
  • olivolja
  • 300 g vita bönor
  • 1 kruka salvia

Tillbehör

  • 50 g parmesanost
  • svartpeppar, malen, eller chiliflakes

Så här gör du

  1. Currypappardelle: Lägg mjölet och curryn på ett bakbord gör ett hål i mitten.
  2. Knäck äggen i mitten. Arbeta ihop lite mjöl i taget med äggen, med hjälp av en gaffel. Mjöla händerna och arbeta degen i cirka 10 minuter. Slå in degen i plastfilm och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter.
  3. Dela upp degen i tre bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt och skär i 1 centimeter breda remsor. Häng upp remsorna på till exempel skaftet på en brödkavel. Låt remsorna torka ett par timmar.
  4. Koka upp i lättsaltat vatten. Koka pastan ett par minuter och häll av vattnet.
  5. Vita bönor i salvia och vitlök: Skala och hacka löken, hacka vitlöken och dela på tomaterna.
  6. Fräs först löken i lite olja och tillsätt vitlöken och tomaterna, vänd i bönorna.
  7. Fräs salvian separat i olja och blanda ner.
  8. Servering: Lägg upp pastan på tallrikar, lägg på bönorna och hyvla parmesan över. Strö över svartpeppar eller chiliflakes.