Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Currykyckling med ananas

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Denna kycklinggryta ger en doft av Indien. Linserna gör den mycket matig och det passar att servera grytan med endast en bit bröd.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl röda linser

Kryddblandning:

  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin, krossad
  • 1 dl vatten
  • 400-500 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök, skalad och skivad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st tomater, hackade
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • salt
  • 0,5 st ananas

Så här gör du

  1. Skölj linserna och koka dem tills de är mjuka, cirka 5–10 minuter. Häll av vattnet.
  2. Blanda gurkmeja, paprikapulver, chilipeppar och spiskummin med vattnet.
  3. Dela kycklingfiléerna i bitar. Värm oljan i en panna, bryn kycklingbitarna, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg.
  4. Blanda ner de hackade tomaterna, hackade vitlöken och rivna ingefäran med kycklingen. Vänd ner kryddblandningen och låt småputtra cirka 15 minuter.
  5. Dela ananasen och skär den i bitar. Blanda ner bitarna i pannan. Låt puttra 2 minuter.
  6. Rör till sist ned linserna. Servera med bröd.