Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Currydoftande ytterfilé med ananas

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 600 g Fläskytterfile
  • 1 burk ananas, liten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk maizenaredning
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 tsk söt soja, ketjap manis
  • 1 msk mango/curry-krydda
  • 1 msk curry
  • cayennepeppar
  • salt

Så här gör du

  1. Börja med att ansa och skära filén i tunna skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna eller gryta och bryn köttbitarna runt om. Krydda med mango/curry-krydda.
  3. När köttet fått fin färg, häll över grädde, spadet från ananasen, mango chutney och ketjap manis.
  4. Rör ner redning och låt såsen puttra tills den tjocknat något
  5. Skär ananasen i bitar och blanda ner.
  6. Smaka av med cayenne- peppar och salt.
  7. Servera med ris och sallad.