Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Curry- och äppelsill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st äpple, syrligt
  • 0,5 dl finhackad purjolök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kapris, stora eller små
  • 0,5 msk curry
  • 1 burk inläggningssill

Så här gör du

  1. Hacka purjolöken fint, skär äpplet i tärningar.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke - utom sillen!
  3. Sillen sköljer du noggrannt och sedan skär du den i munsbitar.
  4. Blanda i sillen försiktigt och häll sedan blandningen på burk.
  5. Låt stå i kylskåp minst ett dygn.
  6. Njut med nykokt potatis eller på mörkt bröd.
2 kommentarer om "Curry- och äppelsill"
  • Anki
    Anki

    Sill i all ära, men du glömmer väl inte smörgåstårtorna? Du gillar ju det.
    Du har väl inte glömt tårtan som min salig mor serverade hemma hos oss i Eskilstuna den 19 december, 1968?
    Förutom du själv var även Lorentz H, Lasse L, Bengt Z, Jan G. F, Gösta E och Lars G. J närvarande. Och så jag då, lol! Alltså, ett gäng ”kurrar” , if you know what I mean. En härlig tid var det!

    Lev väl,
    Ann-Katrin H (Anki)

  • Stefan Bjur
    Stefan Bjur

    Härligt med curry, kapris och sill. Kanske på Danskt rågbröd. Jag gör en liknande som jag kallar för Ove Munthes gourmetsill. Ove är en smaksäker kille som ursprungligen kommer från Danmark.