Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Curry med paprika, och rostad blomkål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk currykryddor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 röd lök, hackad
  • 1 tomat, bitar
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 bit ingefära, hackad
  • 1 blomkålshuvud, buketter
  • 2 paprikor, stora bitar
  • 2 aubergine, stora bitar
  • 1 broccoli, buketter
  • 1 koriander
  • 1 lime, saften av
  • olja att fräsa i
  • smör att steka i
  • salt att smaksätta med

Så här gör du

  1. Vänd paprika, blomkåls- och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn cirka 20 min på 175 grader.
  2. Fräs currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt röd lök, tomat, ingefära och vitlök. Fräs allt i några minuter och häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra ca 20 minuter.
  3. Stek auberginebitarna gyllenbruna i smör, salta.
  4. Mixa currysåsen slät i en blender tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.
  5. Lägg upp grönsakerna i en djuptallrik och häll såsen på. Servera kokt ris eller bröd till.