Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cuban sandwich

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Det största kulinariska trätoämnet mellan Tampa och Miami är var denna supergoda macka kommer ifrån. Jag hejar på cigarrkvarteren Ybor City i Tampa. Missa inte att beställa denna smörgås om ni är i Tampa eller Miami. Eller gör den själv.

Ingredienser

2 mackor

Sandwich

  • 4 grovt vitt lantbröd i tjocka skivor
  • 8 msk smör
  • 12 inlagd smörgåsgurka
  • 4 skinkstek eller fläskfile
  • 8 smörgåsskinka, mild
  • 16 stora skivor JARLSBERG®

Dip

  • 2 msk majonäs, Hellmans
  • 2 msk grovkornig, söt senap

Så här gör du

  1. Se till att brödskivorna är tjocka, i orginalreceptet används kubanskt bröd som ser ut som en baguette men är mjukare och bredare. Tag en skiva bröd smöra en sida och lägg den smörade sidan på ett smörpapper, smöra den sidan som är uppåt, lägg tre skivor gurka och fyll på med tunt skivat kött som skinkstek eller ugnsrostad fläskfile. Lägg sedan på smörgåsskinkan, inte platt den ska knycklas till så smörgåsen blir hög. Avsluta med rejäla skivor av ost. Smöra den andra skivan, montera den på samma sätt som skiva ett, lägg ihop skivorna men smöra inte uppsidan på skiva nummer två, så att den skiva som är på toppen är osmörad.
  2. Nu är det dags för själva pressmomentet, du behöver en stekpanna och en gjutjärnspanna eller något annat tungt. Det går att använda en tegelsten inlindad i aluminiumfolie. Hetta upp stekpannan, lägg i mackan med den smörade sida nedåt, pressa ned den med tyngden och stek ca 1.5 minuter, smöra nu den uppsidan på mackan och vänd den i pannan och stek under tyngd i ytterligare 1.5 minuter. Brödet ska vara gyllengult och osten ska börja smälta.
  3. Lägg på skärbräda och dela på diagonalen.
  4. Blanda senap och majonäs till en dipsås. Vissa använder senap eller majonäs istället för smör under gurkan men det anses inte original. Ibland fuskar jag och blandar lika delar majonäs och senap och brer med det, blir också mycket gott.