Logga in här

Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 100 g mjölkchoklad

Topping

  • 2 dl lättsaltade jordnötter
  • 100 g mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och kakao. Vispa ner smör och mjöl växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Fördela i formen. Strö över jordnötter och hackad choklad.
  3. Grädda på nedersta falsen i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.