Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 100 g mjölkchoklad

Topping

  • 2 dl lättsaltade jordnötter
  • 100 g mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och kakao. Vispa ner smör och mjöl växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Fördela i formen. Strö över jordnötter och hackad choklad.
  3. Grädda på nedersta falsen i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
6 kommentarer om "Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad"
  • Linda
    Linda

    Är detta en kaka man kan förbereda och göra innan på dagen och ställa i kylen? Eller ska den helst ätas direkt när den svalnas?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Linda

      Hej Linda! Den kan ätas både direkt och när den svalnat!

  • Linda
    Linda

    Stämmer verkligen måtten? En form på 20-22 cm känns liten till de stora mängderna..

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Linda

      Hej! Måtten på formen stämmer men det går självklart att använda en större form. Tänk då på att kakan inte blir lika hög.