Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crunchy Granola

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Denna söta och knapriga granola består av en bas på havregryn. Den innehåller inget raffinerat, vitt socker utan den söta smaken kommer från agave sirap alternativt honung.

Kallpressad kokosolja är min stora favorit, men även dyrare än andra oljor. Du kan med fördela byta ut den mot kallpressad olivolja.

Du kan även byta ut nötterna och fröna till just dina favoriter. Pecannötter är en annan favorit jag brukar variera med. Eller varför inte smaksätta med torkade blåbär, dadlar eller gojibär? Denna mättande frukost gifter sig bäst med kall mandelmjölk eller sojayoghurt.

Ingredienser

12 portion
  • 8 dl havregryn, naturligt fria från gluten.
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl grovhackade cashewnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl grovhackade mandlar
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1.5-2 dl kallpressad kokosolja
  • 1 dl flytande honung/ agave sirap
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman havregryn, kokosflingor, cashewnötter, pumpakärnor, mandlar, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, kanel och kardemumma
  3. Tillsätt kokosolja och honung/agave sirap.
  4. Blanda samman allt väl så att grynblandningen är täckt av oljan och honungen.
  5. Bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 30 minuter. Kom ihåg att röra om blandningen med 10 minuters mellanrum för att få en jämn gyllenbrun färg.
  6. Låt granolan svalna. Tillsätt om så önskas torkade grovhackade dadlar eller gojibär.
  7. Förvara granolan i en glas- eller plåtburk i skafferiet.