Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crunchy Granola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Ingredienser

12 portion
  • 8 dl havregryn, naturligt fria från gluten.
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl grovhackade cashewnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl grovhackade mandlar
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1.5-2 dl kallpressad kokosolja
  • 1 dl flytande honung/ agave sirap
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman havregryn, kokosflingor, cashewnötter, pumpakärnor, mandlar, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, kanel och kardemumma
  3. Tillsätt kokosolja och honung/agave sirap.
  4. Blanda samman allt väl så att grynblandningen är täckt av oljan och honungen.
  5. Bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 30 minuter. Kom ihåg att röra om blandningen med 10 minuters mellanrum för att få en jämn gyllenbrun färg.
  6. Låt granolan svalna. Tillsätt om så önskas torkade grovhackade dadlar eller gojibär.
  7. Förvara granolan i en glas- eller plåtburk i skafferiet.