Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crostini med röra på varmrökt lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Crostini är italienskt lantbröd som penslas med olivolja och rostas i ugnen. Här med laxröra. Små smakliga mackor att njuta av medan varmrätten lagas. Röran kan stå färdig i kylen, men bröden ska helst vara nyrostade.

Ingredienser

12 bitar
  • 12 tunna, snedskurna skivor baguette, gärna av surdeg
  • olivolja

Röra

  • 250-300 g varmrökt lax, skinn- och benfri
  • 100 g neutral färskost
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad dill
  • 2-3 tsk rivet citronskal
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Garnering

  • dillvippor

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till laxröran, smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg brödskivorna på bakpapper, pensla med olja och rosta högt upp i ugnen till fin färg, passa noga.
  3. Till servering: Fördela röran på bröden, toppa med dillvippa.
Du kanske även gillar