Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crostini med kronärtskocka

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken

Crostini

  • 12 baguette eller ciabatta olivolja

Bönpuré (cirka 4 dl)

  • 1 burk cannellinibönor, 400 g
  • 1 dl marinerade kronärtskockor
  • ½ dl olivolja eller olja från kronärtskockorna
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 sardeller
  • 2 tsk pressad citron
  • ½ kruka basilika, strimlad
  • salt
  • peppar, nymald

Så här gör du

  1. Crostini: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla brödet med olivolja. Rosta i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.
  2. Bönpuré: Skölj bönorna och låt rinna av. Skär kronärtskockorna i bitar.
  3. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  4. Bred purén på crostinin. Toppa gärna med en bit kronärtskocka.