Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crostini med kantareller, persilja och äggula

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 vitt bröd
  • cirka 600 g kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja eller smör till stekning
  • salt och peppar
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 4 äggulor, råa
  • parmesan
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär och stek bröd i smör eller olja.
  2. Rensa kantarellerna. Skölj dem om det behövs. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Stek hackad kantarell i smör på hög värme i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och fortsätt steka. Krydda med salt och svart­peppar, vänd ner persiljan. Ställ åt sidan.
  4. Lägg de stekta brödskivorna på tallrikar eller serveringsfat. Dela upp svampen i fyra delar i pannan. Lägg en matlagningsring på smörgåsen. Fyll den med kantareller och tryck till försiktigt på ovansidan så att kantarellerna packas. Lyft upp ringen. Har man inte en matlagningsring formar man enklast kantarellerna med händerna till biffar. Lägg den på smörgåsen och platta till och justera kanterna med hjälp av en stekspade.
  5. Separera en äggula och lägg på kantarellerna. Hyvla några skivor parmesan över, peppra. Servera direkt.