Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crostini med getost, parmaskinka, hjortron och chili

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

12-15 crostini

Grundrecept Crostini

  • Ca 30-40 st
  • 1 baguette
  • olivolja

Tillbehör

  • 12-15 crostini
  • 200 g chèvre
  • 6-7 parmaskinka
  • ½ dl hjortron
  • ¼ chili, finhackad

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 210 grader.
  2. Skär baguetten i ca 0,5 centimeter tjocka skivor och lägg på en inoljad plåt. Skvätt lite olivolja över de skurna baguetterna och baka i ugnen i ca 8-10 minuter, tills de är krispiga och lätt gyllenbruna.
  3. Tips: Crostinis håller sig i upp till två veckor i en tätslutande burk. De kan även frysas, men värm dem då gärna i någon minut på 200 grader innan servering, då blir dem härligt knapriga igen.
  4. Gör egna crostini eller köp färdiga.
  5. Skär bort kanten på chèvren och smula ner osten i en bunke.
  6. Dela parmaskinka i mindre bitar.
  7. Toppa varje crostini med parmaskinka och chèvre samt ett hjortron och lite chili. Strö över lite flingsalt och svartpeppar, garnera gärna med någon ört.