Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Croque Monsieur – vegetarisk

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En klassiker från år 1910. Vi väljer att servera den vegetarisk. Det är en god mättande macka som passar perfekt till helgfrukosten.

Detta härliga recept är hämtat ut boken ”Frukost hela dagen” av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & kultur). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Ingredienser

2 portioner
  • 2 surdegsbröd eller brioche, cirka 2 centimeter tjocka
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 plommontomat, finskivad
  • 6 gruyère eller racletteost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Rosta brödet på båda sidorna i en torr stekpanna och lägg det på en ugnsplåt.
  3. Bred ett tunt lager dijonsenap på brödskivorna och lägg på tomatskivor. Lägg över ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter, tills mackan fått fin färg.