Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Croque monsieur

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

2 personer
  • 4 franskbröd
  • 150 g tratt-kantareller
  • 2 stora skivor rökt skinka
  • 2 tjocka skivor gruyère eller emmentalerost
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk balsam-
  • vinäger
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Bred brödskivorna på ena sidan med dijonsenap.
  2. Stek svampen i smör. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Lägg ihop brödskivorna två och två med skina, svamp och ost emellan.
  4. Stek på låg värme tills brödet är gyllenbrunt och sprött - vänd i halvlek. När osten smält är smörgåsen färdig.
  5. Skär dem diagonalt. Har du mer svamp kan du steka upp lite till och strö över tillsammans med späda mangold- eller spenatblad.