Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Croque madame med pocherat ägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 4 brioche, cirka 2 centimeter tjocka
  • 1 avokado
  • 6 gruyère eller racletteost
  • 2 ägg
  • 3 msk ättiksprit, 12 %
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Pochera ägg: Koka upp 2 liter vatten med ättika och salt. Knäck ett ägg i varje kaffekopp, gör en virvel i vattnet med en slev och häll försiktigt i äggen. Låt äggen sjuda långsamt cirka 4–5 minuter, lyft upp med en hålslev och känn att de är mjuka och äggulan krämig. När äggen känns bra lyfter du upp dem och lägger dem på hushållspapper.
  2. Skär briochen i 2 centimeter tjocka skivor.
  3. Dela och skiva avokadon tunt och lägg den på briochen, täck hela brödet med gruyère och lägg en briocheskiva på. Grilla i en smörgåsgrill eller våffeljärn tills du får ett fint mönster och osten har smält.