Logga in här

Crispy fish tacos med mango- och avokadosalsa, kålsallad och chipotlemajo

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • tortillabröd, se recept ovan

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 2 dl socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl vatten

Kålsallad

  • 200 g rödkål
  • 0,5 grapefrukt
  • några droppar olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Mango- och avokadosalsa

  • 250 g mango
  • 2 avokador
  • 1 röd chili
  • 1 rödlök
  • 1 lime, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • salt
  • svartpeppar

Chipotlemajonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1-2 dl rapsolja
  • 2 msk chipotlepasta

Pankofriterad torsk

  • 600 g torskrygg
  • 1 l frityrolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl panko
  • 2 ägg
  • 2 msk kajennpeppar
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 5 rädisor
  • 150 g fetaost

Så här gör du

  1. Picklad rödlök: Förbered gärna en dag i förväg. Koka upp ättika, socker, salt, svartpeppar och vatten i en kastrull. Skiva rödlöken, gärna med mandolin, lägg den i en skål och häll över den varma vätskan. Låt stå i kylen.
  2. Kålsallad: Skiva kålen tunt, gärna med mandolin. Pressa grapefrukten och häll saften över kålen. Skvätt över lite olja. Krydda med salt och peppar och massera så att smakerna går ihop. Låt stå.
  3. Mango- och avokadosalsa: Tärna mango och avokado och lägg i en skål. Rensa och finhacka chilin, finhacka halva rödlöken. Blanda ner chili, lök, pressad lime och olivolja i skålen. Rör ner persilja och smaka av med salt och peppar.
  4. Chipotlemajonnäs: Knäck ägget i en bunke. Tillsätt senap och vinäger. Mixa med stavmixer och häll försiktigt i oljan medan du fortsätter mixa. När majonnäsen har fin konsistens, tillsätt chipotle, salt och peppar efter smak.
  5. Pankofriterad torsk: Skär torskryggen en gång på längden, sedan på bredden i stavar. Hetta upp frityroljan i en kastrull till cirka 170 grader. Lägg mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar. Blanda ner salt, peppar och kajennpeppar i mjölet. Doppa torskbitarna i mjöl, sedan ägg och till sist panko. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllenbruna. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
  6. Garnering: Finhacka persiljan, skiva rädisorna tunt och smula fetaosten.
  7. Upplägg: Börja med att ställa upp bröden på en skärbräda eller tallrik med limen som stöd. Lägg på kålsallad, mango- och avokadosalsa och torsk. Toppa med picklad rödlök, majonnäs, rädisor, fetaost och persilja.